Nezařazené

Smart budíky, ktoré vás vždy zobudia včas

Patrím k ľuďom, ktorí si potrpia na presnosť. Vstávajú presne v konkrétnu hodinu, do práce prichádzajú vždy včas a aj na všetka pracovné či rodinné stretnutia sa dostavia včas.
Neznášam „nedochvíľnosť“ u seba a ani u iných. Moji spolupracovníci to dobre vedie a za tie roky som veru prinútila mnohých, aby sa naučili chodiť včas.
Každý z nás má obvyklý denný rituál, na ktorý je jeho telo nastavené. Budím sa tesne pred siedmou ráno. Nepotrebujem čakať na zvonene budíka. Vstanem vždy skôr, ako zazvoní.

budík

Napriek tomu budíky v domácnosti máme. Žijeme v dobe smart– v dobe inteligentnej. Dom je celý smart, Ovládaný počítačmi, mobilmi, wifi zariadeniami navzájom poprepájanými.
Sú v dnešnej dobe budíky, ktoré nepotrebujete pri zmene času nastaviť- automaticky si berú impulz z okolitých počítačových systémov.
Čas od času ma ale služobná cesta zavedie niekam mimo domova. Vtedy je čas a presnosť ešte dôležitejšia :

  • Včas- spravidla v inú ako obvyklú dobu- sa zobudiť
  • Presne na čas sa dopraviť na letisko
  • V hoteli sa potom správne ráno zobudiť napriek časovým posunom
  • Zohnať taxík a včas prísť na pracovné stretnutie

hodiny

Priznám sa, že si na cesty beriem vždy so sebou do batožiny malý budík- ten klasický- ručičkový. Ten jediný ma ešte nikdy nesklamal. Pravdou ale je, že si nastavujem aj budík na mobile a v hoteli sa ešte navyše dávam budiť hotelovou službou.
Manžel sa zo mňa smeje. Ja viem- je aj prečo, ale takýmto spôsobom si tiež zaisťujem, že nikdy a nikde nemeškám.
Asi neviem žiť inak. Nepovažujem to za úchylku. Som iba človekom presným! Tak sme to spolu so súrodencami boli naučení robiť od malička. Vážiť si čas svoj aj svojich partnerov a nezdržiavať nikoho nezmyselným čakaním. K tomu vediem aj deti. A nie je to o hodinkách. Je to o presnosti !
Presnosť je základom systému a poriadku v práci aj živote vôbec.